• 90 dagers angrerett for medlemmer
  • Sendes innen 1-2 arb.dager
  • Sikker handel
  • Laveste ordreverdi er 200 kr

Mine favoritter

Henter flere produkter

Saler i mange varianter

Salen er en rytterens fremste arbeidsverktøy. Saler finnes i mange ulike modeller for ulike bruksområder.


Salen skal hjelpe rytteren å få en bra posisjon på hestens rygg slik at rytteren kan påvirke hesten korrekt med sine hjelpere (vekt, sete og sjenkel). Salen skal også fordele tyngden på rytteren på en effektiv måte, slik at hesten kan beholde sin naturlige balanse.


Salen kan være oppbygd på ulike måter, selve kjernen i salen – bommen – kan være av tre, stålforsterket eller av glassfiber. Stoppingen kan bestå av ull, skumgummimateriale eller luft. Yttermaterialet er enten av lær eller et syntetisk materiale. Det finnes også bomløse saler.. Avhengig av hvilken gren man utøver mest og er interessert i finnes det saler som er tilpasset etter det.

Sprangsalen

Brukes fremfor alt ved sprangridning, men også ved terrengritt. Salen har en ganske kort og fremskåret salkappe for å gi bra støtte til rytterens kne. Det finnes mange ulike modeller av sprangsaler. En del er flatere i setet, andre dypere. Det finnes de som har klosser som gir støtte til kne og legg, visse klosser er også flyttbare slik at du kan tilpasse de akkurat til deg.

Dressursalen

Dressursalen har lange, rette kapper og ofte et dypere sete for at dressurrytteren kan komme ordentlig ned i salen og enkelt kunne påvirke hesten med setet. Også dressursalen er som oftest utstyrt med klosser for å gi rytterens sjenkel bra støtte.

Allroundsalen

Allroundsalen er akkurat slik som det lyder, en sal som passer litt av begge deler. Du kan både ri dressur og hoppe i den, og salen er bygget for å passe blandet ridning.

Islandshestsalen

Salen er tilpasset etter islandshestens anatomi, som blant annet innebærer at den ikke får ha for langt sete ettersom islandshesten ofte har en nokså kort rygg. Salen minner om en dressursal med relativt lange og rette kapper.

Westernsalen

Det finnes ulike modeller westernsaler som er tilpasset de ulike grenene innenfor westernridning, slik som trail, reining og cutting.

Det finnes også spesielle saler til galopp, monté, damesal, barokkridning og handicapridning.

Tilbehør

Salgjorder anvendes for å spenne fast salen. De finnes i flere utførelser og materialer. I den senere tid har det kommet flere gjorder som er utformet for å fordele trykket mot hestens brystbein på best mulig måte. De fleste gjorder er utstyrt med strikk for at ikke gjorden skal bli stum, og kunne følge hestens bevegelser.


Stigbøylereimer velges med fordel i samme materiale som salen; altså lær til lærsal, og syntetiske til syntetsal.


Stigbøyler finnes i rustfritt stål, jern, aluminium, tre og plast. Mange stigbøyler er utformet for å være så sikre som mulig, slik at risikoen for at foten skal sette seg fast i stigbøylen ved et eventuelt fall, minsker. Visse stigbøyler er og tilpasset til de ulike grenene, vanligst ved sprang.


Voilocker og sjabraker er det tøy- eller skinnstykket som man legger under salen, nærmest hestens rygg. Dens fremste oppgave er å beskytte salen fra hestens svette og støv, men det finnes også de som hjelper til med å fordele trykket fra salen. En voilock er skåret ut etter salens form, det finnes allround- og dressurmodeller. En sjabrak har en mer rektangulær form, også her finnes det allround- og dressurmodeller.


Voilocker og sjabraker finnes som oftest i to størrelser; ponni og full. Har du en sal som er 16" eller større bør du velge størrelsen full selv om salen ligger på en ponni. Islandshestsalene kan brukes med voilocker og sjabraker i dressurmodell. Under westensalene har man en westernfilt eller pad.

BOM!

Webbläsaren du använder är diskad.

Vi rekommenderar dig att uppleva nya hemsidan med någon av följande webbläsare:

Google Chrome, SafariFirefox eller Microsoft Edge.